Roma vandt EM-trofæet med kun ét mål

Den første Europa League-finale sluttede officielt. I sidste ende stolede Roma på Zaniolos eneste mål om at besejre Feyenoord 1-0, vinde det første europæiske mesterskab i holdets historie siden 1995 og blive leder af Europa League. Holdet, der vandt mesterskabet, Mourinho opnåede også EM Grand Slam.

Kampens eneste mål var i det 32. minut af første halvleg. Zaniolo, der var iført en AS Roma Fodboldtøj, tog bolden fra Mancini forfra til straffesparksfeltet. Efter at have stoppet bolden med brystet, stod han over for et 3-mands hold, Roma scorede det første mål med en defensiv volley. Dette mål var også det første mål i Europa League-finalens historie. Zaniolo skrev historie ved at blive den yngste italienske spiller til at score i en europæisk finale siden 1997.

Faktisk har Feyenoord fra finalens synspunkt en vis fordel, og det forårsagede mange trusler mod Roma-holdet i anden halvleg, men målmanden Patricio, som var iført en målmand billige fodboldtøj, lavede fortløbende redninger, hvilket gjorde ikke lade Feyenoord Tyskland brød målet om Rom, som Roms sidste linje af forsvar, Patricio er absolut en nøglefigur i sejren af ​​spillet.

Som et kraftcenter i Serie A har Roma aldrig vundet nogen europæiske mesterskaber i sin 95-årige holdhistorie. I denne sæson er Roma under ledelse af Jose Mourinho nået til den europæiske semifinale for tredje gang i de seneste fem sæsoner. Nu, efter at have besejret Feyenoord i finalen i Rom, er den 95-årige ventetid slut, og det er samtidig første gang, at man vinder i den europæiske finale. Mourinho blev også officielt den første cheftræner i fodbold, der vandt mesterskaberne i Champions League, Europa League og Europa League Cup, hvilket virkelig realiserede EMs Grand Slam.